انواع عاايق رطوبتي ساختمان

در ادامه مباحث مربوط به لوله بازكني و تخليه چاه، مي خواهيم در خصوص عايق رطوبتي ساختمان و چرايي استفاده از آن بپردازيم. اگر در حال ساخت و ساز ساختمان هستيد يا به دنبال اين هستيد كه چرا ديوار و سقف خانه نم داده است، اين مقاله را مطالعه كنيد.

عايق رطوبتي چيست؟

قبل از ادامه مقاله شما را به مطالعه مقاله لوله بازكني مشهد دعوت مي كنم تا در مورد انتخاب سنگ توالت دچار مشكل نشويد. عايق رطوبتي ساختمان چيست؟ واژه رطوبت واژه غريبي نيست و اكثر افراد در ساختمان خود بخصوص اگر قديمي باشد نشانه‌هاي وجود آن را در بخش هايي از خانه ديده‌اند. رطوبت ساختمان ناشي از عواملي همچون بارندگي، نفوذ آب در مصالح ساختمان از طريق درزها، نشتي لوله‌‌هاي ساختمان، تركيدگي لوله و عواملي نظير آن مي‌باشد كه به صورت لكه هاي زرد رنگ در بخش‌هاي مختلف ساختمان بخصوص در سقف خانه يا ديوارهاي خانه بروز مي‌كند. چاره كار چيست؟ علاوه بر اينكه بايد حين ساخت از لوله‌هاي مرغوب و روش مناسبي براي لوله‌كشي استفاده كرد بايد از عايق رطوبتي نيز استفاده كنيم. عايق رطوبتي مواد مقاوم و ضدآبي هستند كه در بخش‌هايي از ساختمان كه بيشتر احتمال نم زدگي دارد استفاده مي‌شود تا از بروز احتمالي رطوبت در ساختمان جلوگيري كند. با ما همراه باشيد تا با انواع عايق‌ رطوبتي ساختمان آشنا شويد.

آشنايي با لوله بازكن چنته در لوله بازكني رشت

چرا بايد از عايق رطوبتي استفاده كنيم؟

در صورتي كه رطوبت به بخش‌هاي مختلف ساختمان نفوذ كند بسيار آرام و با گذشت زمان ساختار مصالح ساختمان را نابود مي‌كند و در صورت بي‌توجهي مي تواند ساختمان را از بنيان خراب و تخريب كند يا خسارات جبران ناپذير جاني و مالي وارد كند. براي ايمني بيشتر ساختمان علاوه بر رعايت اصول ساخت و ساز بايد از خطرات احتمالي كه ساختمان را تهديد مي كند جلوگيري كرد. يكي از اين خطرات نفوذ رطوبت در مصالح ساختمان است كه براي جلوگيري از آن لازم است از عايق‌هاي رطوبتي استفاده كنيد.

در گذشته براي عايق كردن ساختمان در برابر آب از كاه گل استفاده مي‌شد كه خاصيت ضدآب داشت و باعث استحكام سقف و ديوارها در برابر آب باران مي‌شد ولي بعدها قير و آسفالت و سپس ايزوگام وارد عرصه رقابت شدند و استفاده از آنها بسيار متداول  شد.

پيشرفت علم و فناوري همواره در تمام عرصه‌ها زندگي بهتر و ايمن‌تري را به ارمغان مي‌آورد. اين مسئله در خصوص عايق‌هاي رطوبتي ساختمان نيز صدق ‌مي‌كند.

نسل جديد عايق‌هاي رطوبتي ساختمان مانند عايق‌هاي پليمري، آرت فلكس و… هستند كه نسبت به ساير مواد سبك‌تر و مقاوم‌تر هستند.

انواع عايق رطوبتي ساختمان

در ادامه به معرفي انواع رايج عايق رطوبتي ساختمان مي‌پردازيم.

عايق رطوبتي قير

قير ماده سياه رنگي است كه در حالت عادي جامد است، با افزايش دما حالت خميري پيدا مي‌كند و در دماهاي خيلي زياد به مايع چسبنده‌اي تبديل مي‌شود. استفاده از قير به عنوان عايق رطوبتي بسيار رايج است و از گذشته تاكنون محبوبيت خود را از دست نداده است. اين عايق امروزه در راه‌سازي استفاده گسترده‌تري دارد. قير به علت ويژگي‌هايي كه دارد عايق خوبي در برابر رطوبت است.

خواص قير

غيرقابل نفوذ بودن در برابر آب

خاصيت چسبندگي بالا

مقاوم در برابر گرما و سرما

مقاوم در برابر نيروي كششي و فشاري

مقاوم در برابر اسيدها و بازها

عمر طولاني

از نظر اقتصادي مقرون به صرفه بودن

ويژگي‌هاي بالا سبب شده امروزه نيز از اين فراورده نفتي در سطح گسترده‌اي براي ساخت و ساز، راه سازي، آسفالت خيابان و.. استفاده كنند. در مصارف ساختماني بيشتر براي عايق‌كاري پشت بام استفاده مي‌شود.

عايق قير و گوني

اين عايق از تركيب قير و گوني درست مي‌شود به اين ترتيب كه روي يك لايه قير يك لايه گوني قرار مي‌دهند سپس روي گوني را دوباره با يك لايه قير مي‌پوشانند. از اين لايه كه خاصيت ضد آب پيدا كرده در كف ساختمان، پشت بام، كف حمام و بخش هاي مختلف ساختمان استفاده مي‌كنند. در اين روش اگر گوني خوب و سالمي استفاده نشود و قير كامل گوني را پوشش ندهد عايق كاري خوب انجام نمي‌شود و عمر مفيد آن كم خواهد بود.

عايق ايزوگام

ايزوگام نيز نوع ديگري از عايق رطوبتي ساختمان است كه استفاده از آن به عنوان عايق رطوبتي در بخش هاي مختلف ساختمان مانند پشت‌بام، پي ساختمان، ديوارها، استخر، حمام و … كاربرد دارد. ايزوگام سبك و انعطاف‌پذير است و يك نوع عايق رطوبتي پيش ساخته است كه براي توليد آن از الياف مصنوعي و قير استفاده شده و با حرارت دادن بر بستر ساختمان مي‌چسبد. وزن كم، چسبندگي و مقاومت بالا در برابر نفوذ آب، اجراي آسان و سريع و بدون دردسر آن باعث شده اين روش عايق كاري نسبت به روش‌هاي قبلي براي ساختمان‌ها بيشتر مورد توجه باشد.

عايق رطوبتي مايع

اين نوع از عايق رطوبتي ساختمان به صورت مايع است و براي بخش‌هاي مختلف ساختمان كاربرد دارد. اين عايق نيز خاصيت ضد آب و كششي بالايي دارد و چون با اسپري كردن يا قلمو اجرا مي‌شود مي‌تواند گوشه‌هاي كار را نيز پوشش دهد. عمر اين نوع از عايق‌ها بالا است و براي اجرا نياز به تخصص خاصي ندارد. عايق مايع انواع مختلفي دارد و براي توليد آن از موادي هم چون قير اصلاح شده، مواد پليمري، پلي استر و .. استفاده مي‌شود.

عايق رطوبتي آرت فلكس

آرت فلكس يكي از انواع مدرن عايق رطوبتي ساختمان است. از جمله مزاياي آن وزن كم، طول عمر بالا، انعطاف‌پذيري بالا، قيمت مناسب ، قابل استفاده براي گوشه‌هاي ساختمان، نفوذناپذيري در برابر آب و نصب آسان و سريع مي‌باشد.

عايق‌رطوبتي پليمري

عايق هاي پليمري نسل جديدي از عايق‌هاي رطوبتي ساختمان هستند كه به بازار عرضه شده‌اند. اين عايق‌ها در انواع مختلفي مانند عايق‌هاي اكريليك، بوتيلي، سيليكون، ابري و غيره به بازار عرضه مي‌شوند. با توجه به اينكه اين عايق‌ها ويژگي‌هاي ساير عايق‌ها را در سطح بالاتر دارند و نصب سريع و آساني دارند جايگزين مناسبي براي روش‌هاي قديمي هستند چرا كه روش مرسومي مثل ايزوگام با اين كه بسيار رايج است و نسبت به قير و قير وگوني امتيازات خوبي دارد ولي در مقايسه با عايق‌هاي پليمري و مدرن ضعف هاي زيادي دارد مثلا وزن بيشتري دارند ، اجراي گرم دارند يعني بايد با حرارت بچسبند ولي عايق پليمري اجراي سرد دارد و نيازي به حرارت ندارد و در برابر نفوذ آب مقاومت بسيار بالايي دارند، همچنين عمر مفيد ايزوگام نسبت به عايق‌هاي پليمري كمتر است. براي مقايسه مي‌توان موارد بيشتري را هم بيان كرد ولي اين موارد از جمله ويژگي‌هاي مهمي هستند كه براي افزايش ايمني ساختمان در برابر رطوبت نقش اساسي دارند.

سخن پاياني

مسئله رطوبت ساختمان مسئله جديدي نيست و براي هر ساختماني ممكن است پيش بيايد. براي اينكه اين مشكل كمتر رخ دهد الزامي است كه هنگام ساخت و ساز حتما به اين مسئله توجه شود و ضمن رعايت تمام نكات در لوله‌كشي ساختمان و هر مسئله‌اي كه مي‌تواند باعث بروز رطوبت شود بايد از عايق رطوبتي ساختمان مناسب براي ساختمان استفاده شود. عايق‌هاي رطوبتي در انواع مختلفي به بازار عرضه‌ مي‌شوند كه بايد با توجه به نوع ساختمان، شرايط جوي منطقه، مسائل اقتصادي و ساير ملاك‌ها عايق مناسبي را براي ساختمان خود انتخاب كنيم. اميدوارم مطالب بيان شده در مقاله حاضر مفيد واقع شود.

 

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.